Vi skräddarsyr utifrån förutsättningarna

Ett smart handtag, smidigt designade lyftanordningar och en kunskap som kombinerar ergonomi och produktivitet. Där har du Binar Handlings helhetskoncept i koncentrerad form. Allt handlar om att skapa effektiva produktionsprocesser utan att slita på ditt företags viktigaste tillgång; medarbetarna. Att installera våra lyftanordningar är en investering som håller i längden. På alla sätt. Med vår engagerade support och en stark servicekänsla ser vi till att ni alltid får ut det ni önskar av er skräddarsydda helhetslösning.

BEHOV
LÖSNING
LEVERANS
scrolla ner

Översyn av er produktionsprocess

Vi går igenom förutsättningarna och behoven på plats hos er. Med kunskap om er produktionsprocess kan vi ta fram den bästa lösningen.

Analys av ergonomi och produktivitet.

Vi fördjupar oss i hur kombinationen av ergonomi och produktivitet kan optimeras och tar fram ett första förslag på lyftanordning och gripdon.

Specialdesign av gripdon.

Om ni behöver ett specialanpassat gripdon konstruerar vi en prototyp och gör löpande avstämningar med er.

Test och validering

Innan lyftanordningen installeras gör vi en gemensam genomgång. Vi rekommenderar alltid att era operatörer och ergonomiansvariga är med och säkerställer detaljerna i varje funktion.

Installation och utbildning.

Vårt serviceteam installerar lyftanordningen och utbildar era operatörer och underhållspersonal, så att ni får ut maximalt av er investering.

Service och support.

Den integrerade mjukvaran gör att vi kan övervaka driften av lyftanordningen på distans. Det förebygger handhavandefel och underlättar vid felsökning. De allra flesta problem går snabbt att lösa utan servicebesök, men om det behövs är vi snabbt på plats.

Binar Handlings erbjuder helhetslösningen.

Hitta din säljare
Behov
Behov
LÖSNING
LÖSNING
LEVERANS
LEVERANS
HELHET
scrolla ner
Nästa

Företag tjänar på att värna om sin personal

”Forskningen visar att det rent företagsekonomiskt verkligen lönar sig att investera i en bra arbetsmiljö, som gör att människor håller sig friska. Binar Handling arbetar med helheten och har utvecklat en smart lösning för att inte överbelasta kroppen. Det är hållbart!”

Cecilia Berlin - Docent på Chalmers Universitet, där hon forskar kring produktion och social hållbarhet
Gå till Produkter

Alla höga förväntningar infriades

 

"Vi investerade i vår första Binar Quick-Lift år 2013 när vi skulle börja fylla 16-liters färgburkar som väger 25 kg. Då krävdes en smidig lyftlösning för att inte riskera arbetsskador. Andra företag inom vår koncern rekommenderade Quick-Lift och våra höga förväntningar infriades verkligen. I slutet av 2016 köpte vi ytterligare en Quick-Lift ur den senaste produktserien."

Hans Melander - Produktionschef, Caparol, Göteborg, som är en del av internationella färgkoncernen DAW med verksamhet i över 30 länder
Hitta din säljare

Kloka investeringar lönar sig alltid

"Moderna företag som vill stå för kompetens och kvalitet, har inte råd att chansa när det gäller arbetsmiljön. Det handlar om att ta ett rent mänskligt ansvar, men också om en långsiktig produktivitet som stärker företagets varumärke både hos kunder och anställda. Med vår expertkunskap inom lyftteknik, ergonomi och industrins förutsättningar bidrar vi till kloka lösningar som alltid lönar sig i längden."

Johan Ahlström - VD Binar Handling AB 2007-2017
Hitta din säljare

En precis och skonsam lösning

"Med hjälp av två nya lyftlösningar från Binar Handling har vi nu förenklat flera moment och eliminerat dåliga arbetsställningar. En stor fördel med Quick-Lift är också att vi kan utföra monteringsmoment medan objektet är fixerat i lyftens gripdon. Det sparar tid och minskar även risken för skador på materialet. Det är inte alla som kan leverera det vi kräver, eftersom lyftlösningen måste vara väldigt precis och dessutom skonsam mot inredningen som vi tillverkar för personbilar och lastbilar. "

Peter Dahlin - Continuous Improvement Coordinator, IAC Group, Skara
Gå till produkter