Nyheter

Nästa

Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail

Binar Handling är tillsammans med Binar Solution och Standby stolta huvudsponsorer för Trollhättan City Trail.

Trollhättan City Trail är en del av Trollhättan Action Week. En fullspäckad vecka med olika lopp och tävlingar för nybörjare enda upp till elitidrottare. Trollhättan City Trail är ett rejält utmanande 10,5km lopp i Trollhättans vackra fall- och slussområdet och går främst på stigar och i trappor.

Trollhättan City Trail är unikt i den mening att en del av anmälningsavgiften du betalar går till den lokala förening du väljer att stötta vid anmälan.

Vi hoppas vi ses på Trollhättan City Trail 2021!

Vill du läsa mer om loppet? Gör det enkelt här.

Nästa

Ny Distributör i Finland

Vi fortsätter expandera i Skandinavium med en ny distributör i Finland.

Crane Partner kommer hjälpa våra kunder i Finland med lokal support inom försäljning och service av Quick-Lift™ och NEO 30.

Välkomna till teamet Crane Partner, vi ser framemot vårt samarbete!

Nästa

Ny Distributör i Indien

Vi fortsätter vår internationella expansion med en ny distributör i Indien.

Vhopesystems Private Limited är vår första distributör i Indien och vårt samarbete kommer bidra med lokal support inom försäljning och service av lyftutrustning för kunder i landet.

Välkomna till teamet!

Nästa

Ny Produktionschef

Vi är väldigt glada att välkomna Nathan som nya Produktionschef i Sverige.

Nathan har studerat elektroniskt ingenjörsskap, hållbart utvecklade, och har många års erfarenhet som Produktionschef på ett snabbväxande mindre företag som byggde sitt produktionssystem från grunden. Några av hans fokusområden som genomsyrat hans arbete är kvalité och effektivitet.

”Jag värdesätter samarbete och gruppbeslut. Målet är att stötta kollegor så att de kan nå sin fulla potential och aktiv delta i att bygga en bättre arbetsplats”, förklarar Nathan.

Nathan kommer vara en viktig kugge i teamet med hans många års erfarenhet och mångkulturella bakgrund.

Nästa

Ny distributör i Litauen och Lettland

Vi är stolta att presentera vår nya distributör för Quick-Lift™ och NEO 30 i Litauen och Lettland, SALIJA, UAB.

Salija och Binar Handlings samarbete kommer bidra med lokal support inom försäljning och service av lyftutrustning för kunder i Litauen och Lettland. Detta möjliggör att fler företag och deras anställda kan ta del av ergonomisk och användarvänlig lyftutrustning för att förenkla och effektivisera deras arbetssituation.

Nästa

Giving People

Binar Handling är en stolt samarbetspartner till Giving People. En organisation som hjälper ekonomiskt utsatta barn i Sverige.


Mattias Lindh, VD på Binar Handling Group säger:

“Som en del av vår företagskultur strävar vi mot att vara en ansvarstagande och respekterad del av de samhällen vi är verksamma i. Det finns då självklart mycket vi kan göra, både på kort och lång sikt. Det vi alla gör (eller inte gör) idag kommer att påverka vår gemensamma framtid. Då framtiden tillhör våra barn, vill vi stödja det fantastiska arbete som ”Giving People” gör för att hjälpa barn som växer upp under mer utmanande ekonomiska förhållanden.”

Nästa

Ny distributör i Slovenien och Kroatien

Vi kan nu stolt presentera att ILIRIK d.o.o. som vår nya distributör för Quick-Lift™ och NEO 30™ i Slovakien och Kroatien.

Vårt samarbete kommer bidra med lokal support inom försäljning och service för Binar Handlings lyftutrustning för kunder i Slovakien och Kroatien. Ilirik och Binar Handlings samarbete kommer möjliggöra att fler företag och deras anställda kan ta del av ergonomisk och användarvänlig lyftutrustning för att förenkla och effektivisera deras arbetssituation.

Nästa

NEO 30™- bakom kulisserna

Binar Handling är väldigt glada över att ha introducerat NEO 30™ på den globala marknaden för över ett år sedan. Den batteridrivna NEO 30™ är en unik lyftlösningen som har gjort lyft av lättare vikter mer ergonomiskt och enklare. NEO 30™s användarvänlighet och enkla installation gör den tillgänglig för många olika kunder och branscher. Binar Handling har arbetat med att förse marknaden med intelligenta och ergonomiska lyfthjälpmedel i över 40 år, men detta är första gången någonsin en produkt med fokus på så lätta vikter, 30 kg, har utvecklats och sålts.


Det är dags att gå bakom kulisserna på utvecklingen och framtagningen av NEO 30™. Vi har därför pratat med Niclas, Global Product Development Manager på Binar Handling om varför vi valde att utveckla en batteridriven lyftlösning för lättare vikter.

- Vi såg ett behov av en lyftlösning som är extremt mobil och utvecklad för att lyfta lättare vikter. Ett flyttbart lyfthjälpmedel kan användas på flera olika arbetsstationer under en arbetsvecka eftersom det enbart tar ett par minuter att installera den. Eftersom NEO 30™ är batteridriven går den även att hänga i exempelvis gaffeltruck där det inte finns något elförsörjning.

Det finns också ett behov av ett lyfthjälpmedel som är väldigt enkelt att använda eftersom detta gör det möjligt för våra kunder att ha en mer flexibel arbetskraft där alla kan få hjälp av detta ergonomiska lyftredskap.


Strax över ett intensivt år tog det att utveckla NEO 30™. En utomordentlig bedrift för en produkt som aldrig har funnits på marknaden tidigare. Samarbete med våra högt kompetenta nätverk av samarbetspartners gjorde att bi kunde skapa den bästa möjliga produkten. Men, även utvecklingen av NEO 30™ stötte på utmaningar längst vägen. Niclas nämner en av våra störta utmaningar vid utvecklingen:

- Vi stötte på många utmaningar eftersom detta aldrig hade gjorts tidigare. Men den huvudsakliga utmaningen var att lyckas få in en komplett lyftlösning i ett litet ytterskal i de dimensioner vi ville ha.


Vi lyckades dock med utmaningen och NEO 30™ dimensioner landade på 410*132*107mm med en totalvikt på 7,5kg. En kompakt lyftlösning som är enkel att installera och flytta mellan olika arbetsstationer. Vi avslutar med att fråga Christian Frisk, Sälj- och produktansvarig för NEO 30™, om varför NEO 30™ är så unik på marknaden:

- Som den unika produkt som NEO 30™ faktiskt är med sin batteridrift och enkelhet att installera så är det verkligen en världsnyhet framtagen och utvecklad av teamet på Binar Handling. Det är fantastiskt kul att ha lyssnat efter kunders behov och nu kunna leverera NEO 30™ till dem.

Kontakta Christian idag om du vill veta mer om NEO 30™.

Nästa

Årets Distributör - 2020

Vi vill gratulera ALTO SYSTEMS som för andra året i rad har blivit Årets Distributör för Binar Handling. En enastående presentation under 2020!

På Binar Handling uppskattar vi våra distributörer och det arbetet som vi tillsammans åstadkommer för att leverera smarta och ergonomiska lyftlösningar till företag och deras anställda. Tillsammans jobbar vi mot det gemensamma målet att förbättra arbetssituationer ute hos företag med hjälp av lyfthjälpmedel. Vi tycker därför det är viktigt att fira och lyfta fram distributörer som gjort ett extra bra jobb under årets gång.