Nyheter

Nästa

Historien om Ergo Glass™

Det är dags att fördjupa oss I våra unika Ergo Glass™ gripdon. Gripdonen är utvecklade och producerade av våra kollegor I Frankrike och vi har därför valt att ställa några frågor till dem.

När utvecklades det första Ergo Glass™ gripdonet?

- Utvecklingen av dessa gripdon påbörjades när vi förstod att en stor del av våra potentiella kunder hade ett stort behov inom speciell objekthantering, vilket var hantering av glas.
De var ute efter ett lätt, enkelt, användarvänligt och välgenomtänkt gripdon. En av våra konstruktörer, som har många års erfarenhet inom glashantering, hade idén att utveckla ett gripdon som kunde hantera glas i olika storlekar, former och med eller utan ram. Det ska vara lyftlösning för alla typer av glas och kundbehov.

Varför började vi utveckla Ergo Glass™?

- Det finns ett stort utbud av glas gripdon på marknaden men nästan alla är standard. Det betyder att de inte alls är utformade efter kundens behov. Tanken var att förstå vad operatörernas förväntningar gällande gripdonen och att övertyga produktionsansvarig att använda produkten enligt funktionen. Svaren kom lätt när vi besökte kunderna.
Marknaden för glasindustrin är ännu inte fullt utrustad, och efterfrågan på speciella gripdon är fortfarande mycket stor.

Vilka olika versioner finns det av Ergo Glass™ gripdon?

- I grund och botten har vi utvecklat flera standardvarianter av Ergo Glass ™ gripdon (Ergo Glass ™ Fixed, Manuel och Pneumatisk Rotation, Pneumatisk Tilt, Pneumatisk Rotation & Tilt och 360° Kontinuerlig Rotation) men slutligen kan vi säga att varje gripdon som säljs av Binar Handling SAS är gjord enligt kundens specifika behov. De första Ergo Glass ™ såldes av Binar Handling SAS 2017. Idag är utbudet av Ergo Glass ™ gripdon mycket stort. Denna produkt är i ständig utveckling och det gör att de hela tiden förbättras.

Hur många Ergo-Class gripdon har vi salt?

- 79 gripdon, ca 45 kunder

Vad är det bästa med Ergo Glass™?

- Det är en enkel och välgenomtänkt lyftlösning som ökar säkerheten.

Vad tycker våra kunder är de bästa aspekterna med gripdonen?

- Gripdonen är designade att vara användarvänliga och att göra operatörens arbete enklare i många aspekter (ergonomiskt välbefinnande, enkel hantering och funktion, etcetera).

Avslutningsvis, nämn några exempel på lyftobjekt som Ergo Glass™ gripdon kan hantera?

- Glas, snickeri, snickeriprofiler och träplattor är några exempel.

Nästa

Trollhättan City Trail

Den 29de Aug. avslutade Trollhättan City Trail och GKN Easy Trail året Trollhättan Action Week. Vår kollega Andreas sprang den utmanade 10,5 km rundan!

Tack för detta år Trollhättan Action Week!

Binar Handling är tillsammans med Binar Solution och Standby stolta huvudsponsorer för Trollhättan City Trail. Ett perfekt sätt för oss att bidra till lokala näringslivet och organisationer.

Nästa

Med kvalité och miljö i fokus

Vi har genomfört en periodisk kvalitet och miljö revision enligt standarderna ISO9001:2015 & ISO14001:2015.

Revisionen som genomfördes med fokus på miljö resulterade helt utan avvikelser, vilket vi är stolta över.

Ännu mer glädjande är att resultatet visar att vårt målmedvetna arbete utifrån våra miljöaspekter arbeta med miljömål som gör skillnad både för oss som producent men också för våra kunder.

Detta arbete har varit genomgående i vår verksamhet sedan får första certifiering 2013 och är ett kvitto på att vi fortsätter i rätt riktning.

- Magnus Ehne, Kvalité- och miljöansvarig på Binar Handling AB.

Nästa

Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail

Binar Handling är tillsammans med Binar Solution och Standby stolta huvudsponsorer för Trollhättan City Trail.

Trollhättan City Trail är en del av Trollhättan Action Week. En fullspäckad vecka med olika lopp och tävlingar för nybörjare enda upp till elitidrottare. Trollhättan City Trail är ett rejält utmanande 10,5km lopp i Trollhättans vackra fall- och slussområdet och går främst på stigar och i trappor.

Trollhättan City Trail är unikt i den mening att en del av anmälningsavgiften du betalar går till den lokala förening du väljer att stötta vid anmälan.

Vi hoppas vi ses på Trollhättan City Trail 2021!

Vill du läsa mer om loppet? Gör det enkelt här.

Nästa

Giving People

Binar Handling är en stolt samarbetspartner till Giving People. En organisation som hjälper ekonomiskt utsatta barn i Sverige.


Mattias Lindh, VD på Binar Handling Group säger:

“Som en del av vår företagskultur strävar vi mot att vara en ansvarstagande och respekterad del av de samhällen vi är verksamma i. Det finns då självklart mycket vi kan göra, både på kort och lång sikt. Det vi alla gör (eller inte gör) idag kommer att påverka vår gemensamma framtid. Då framtiden tillhör våra barn, vill vi stödja det fantastiska arbete som ”Giving People” gör för att hjälpa barn som växer upp under mer utmanande ekonomiska förhållanden.”

Nästa

Ny distributör i Slovenien och Kroatien

Vi kan nu stolt presentera att ILIRIK d.o.o. som vår nya distributör för Quick-Lift™ och NEO 30™ i Slovakien och Kroatien.

Vårt samarbete kommer bidra med lokal support inom försäljning och service för Binar Handlings lyftutrustning för kunder i Slovakien och Kroatien. Ilirik och Binar Handlings samarbete kommer möjliggöra att fler företag och deras anställda kan ta del av ergonomisk och användarvänlig lyftutrustning för att förenkla och effektivisera deras arbetssituation.

Nästa

NEO 30™- bakom kulisserna

Binar Handling är väldigt glada över att ha introducerat NEO 30™ på den globala marknaden för över ett år sedan. Den batteridrivna NEO 30™ är en unik lyftlösningen som har gjort lyft av lättare vikter mer ergonomiskt och enklare. NEO 30™s användarvänlighet och enkla installation gör den tillgänglig för många olika kunder och branscher. Binar Handling har arbetat med att förse marknaden med intelligenta och ergonomiska lyfthjälpmedel i över 40 år, men detta är första gången någonsin en produkt med fokus på så lätta vikter, 30 kg, har utvecklats och sålts.


Det är dags att gå bakom kulisserna på utvecklingen och framtagningen av NEO 30™. Vi har därför pratat med Niclas, Global Product Development Manager på Binar Handling om varför vi valde att utveckla en batteridriven lyftlösning för lättare vikter.

- Vi såg ett behov av en lyftlösning som är extremt mobil och utvecklad för att lyfta lättare vikter. Ett flyttbart lyfthjälpmedel kan användas på flera olika arbetsstationer under en arbetsvecka eftersom det enbart tar ett par minuter att installera den. Eftersom NEO 30™ är batteridriven går den även att hänga i exempelvis gaffeltruck där det inte finns något elförsörjning.

Det finns också ett behov av ett lyfthjälpmedel som är väldigt enkelt att använda eftersom detta gör det möjligt för våra kunder att ha en mer flexibel arbetskraft där alla kan få hjälp av detta ergonomiska lyftredskap.


Strax över ett intensivt år tog det att utveckla NEO 30™. En utomordentlig bedrift för en produkt som aldrig har funnits på marknaden tidigare. Samarbete med våra högt kompetenta nätverk av samarbetspartners gjorde att bi kunde skapa den bästa möjliga produkten. Men, även utvecklingen av NEO 30™ stötte på utmaningar längst vägen. Niclas nämner en av våra störta utmaningar vid utvecklingen:

- Vi stötte på många utmaningar eftersom detta aldrig hade gjorts tidigare. Men den huvudsakliga utmaningen var att lyckas få in en komplett lyftlösning i ett litet ytterskal i de dimensioner vi ville ha.


Vi lyckades dock med utmaningen och NEO 30™ dimensioner landade på 410*132*107mm med en totalvikt på 7,5kg. En kompakt lyftlösning som är enkel att installera och flytta mellan olika arbetsstationer. Vi avslutar med att fråga Christian Frisk, Sälj- och produktansvarig för NEO 30™, om varför NEO 30™ är så unik på marknaden:

- Som den unika produkt som NEO 30™ faktiskt är med sin batteridrift och enkelhet att installera så är det verkligen en världsnyhet framtagen och utvecklad av teamet på Binar Handling. Det är fantastiskt kul att ha lyssnat efter kunders behov och nu kunna leverera NEO 30™ till dem.

Kontakta Christian idag om du vill veta mer om NEO 30™.

Nästa

Årets Distributör - 2020

Vi vill gratulera ALTO SYSTEMS som för andra året i rad har blivit Årets Distributör för Binar Handling. En enastående presentation under 2020!

På Binar Handling uppskattar vi våra distributörer och det arbetet som vi tillsammans åstadkommer för att leverera smarta och ergonomiska lyftlösningar till företag och deras anställda. Tillsammans jobbar vi mot det gemensamma målet att förbättra arbetssituationer ute hos företag med hjälp av lyfthjälpmedel. Vi tycker därför det är viktigt att fira och lyfta fram distributörer som gjort ett extra bra jobb under årets gång.