Koppla greppet om ergonomin med rätt lyfthjälpmedel

Att lyfta och hantera laster är arbetsmoment som måste flyta smidigt i verksamheten. Med Quick-Lift Systems™ anpassar du enkelt lyftlösningarna efter förutsättningarna på din arbetsplats, tack vare de inbyggda funktionerna. Det innebär att du får ett system som fungerar optimalt efter dina behov, oavsett vilka utmaningar ni har i er hantering. Hittar du inte rätt alternativ här så kontakta din säljare.

Hitta din kontakt
scrolla ner

Styrka är att kunna lyfta 600 kg utan att behöva ta i.

Med vår lyftlösning krävs det minimal handkraft för att lyfta upp till 600 kilo med följsamhet och högsta precision. Det gör att ingen behöver drabbas av belastnings- och förslitningsskador på grund av tunga lyft.

Vårt greppvänliga manöverhandtag omvandlar din hands rörelse till elektroniska signaler. Det behövs endast någon millimeters förskjutning av greppet uppåt eller nedåt, för att höja eller sänka godset. Lyftanordningen blir bokstavligt talat en förlängning av handens och armens rörelse.

Säkerheten har vi redan byggt in.

Alla säkerhetskritiska delar av styrsystemet är dubblerade eller övervakade. Vår branschunika tekniklösning gör att risken för fel och misstag på grund av utrustningen är extremt liten. Det innebär en ökad trygghet för dig som operatör. Det finns även ett inbyggt skydd mot rena handhavandefel.

Handtagssensorn garanterar att manöverhandtaget uppfattar handens körsignaler korrekt. Lastcellen med inbyggd autobalans ger grön signal när du kan släppa manöverhandtaget och flytta lyftobjektet för hand. Kontrollsystemets mjukvara omvandlar signalerna från handtaget och skickar dem till motorn, där ytterligare en övervakningsmjukvara kontrollerar körsignalen.

Lätt att ansluta olika gripdon

Utöver våra standardiserade gripdon specialdesignar vi lösningar som är helt anpassade efter varje objekt som ska lyftas. Hittills har vi tillverkat över 6 000 olika gripdon med pneumatisk, magnetisk, mekanisk eller vakuumfunktion.

Snabbkopplingen gör det enkelt att ansluta och lossa gripdonet på ett stabilt och säkert sätt. Den robusta kopplingen fungerar lika bra till en enkel krok som till mer specialiserade gripdon.

Roterande svivel ökar produktiviteten

Upphängningsvajern, tryckluftsledningen och signalkabeln följer alltid lyftanordningen på ett smidigt sätt, tack vare den roterande och robusta sviveln i anodiserad aluminium. Sviveln är standard och utan trassel undviks onödiga stopp i produktionen.

Sviveln, tillverkad i anodiserad aluminium, är standard på våra lyftanordningar. Vajern är rotationsfri, vilket gör att den slits mindre och håller längre. Signalkabeln är spiralformad och är tillsammans med tryckluftsledningen, smidigt lindad runt upphängningsvajern. Det gör att de aldrig trasslar in sig i varandra. Signalkabelns svivelanslutning täcks av en särskild skyddsbåge.

scrolla ner